Dag van de Ouderen 2015 goed gevierd

      Reacties uitgeschakeld voor Dag van de Ouderen 2015 goed gevierd

Dit jaar vierden we de Internationale Dag van de Ouderen voor de twintigste keer. Het Nationaal Ouderenfonds heeft ons in 1996 aangespoord om deze dag te gaan vieren en het Ouderenfonds is ons daarbij destijds behulpzaam geweest.
Intussen hebben reeds meer dan 4000 ouderen deze dag met ons gevierd. 
Ook deze keer is het weer een hele gezellige middag geworden.
Het informatieve gedeelte werd verzorgd door notaris mevrouw de Vries. Zij gaf uitleg over zaken die je als oudere zelf kunt regelen voordat je bepaalde dingen niet meer kunt. 
Zo kun je zelf het een en ander op papier zetten, ondertekenen en van datum voorzien. Het moet met de hand geschreven zijn.
Op deze manier valt er heel wat zelf te regelen zoals de manier van begraven, verdeling van bepaalde sieraden, schilderijen enz.
Daarna verzorgde de Steenbergse Diva’s met begeleiding van een gitarist en organist een succesvol optreden.
De leuke goed in het gehoor liggende liedjes vielen in de smaak en al snel zat de stemming er prima in, gingen de beentjes van de vloer en werd er vrolijk meegedeind. 
Daarna werden er twee ronden gratis bingo gespeeld en de middag werd afgesloten met een smakelijke Brabantse koffietafel.
Bij vertrek werd ons gezegd dat men een fantastische middag had gehad.
Dat geeft het bestuur van de “Activiteiten Commissie Ouderen Wittenhorst” de stimulans om er ook in 2016 de schouders er weer onder te zetten.