Fietsclub “De Leutige Trappers” van de Wittenhorst.

      Reacties uitgeschakeld voor Fietsclub “De Leutige Trappers” van de Wittenhorst.

Eind maart zijn we het fiets seizoen 2019 weer met frisse zin gestart.

De animo om deel te nemen is ook dit jaar weer erg groot. Zoals onze beroemde landgenoot Johan Cruijff eens heeft gezegd: Elk voordeel heeft z’n nadeel, telt dat ook voor onze fietsclub.
Om de veiligheid van de deelnemers zo goed mogelijk te waarborgen hebben we voorlopig een leden stop moeten instellen. De verkeersdrukte neemt overal fors toe, de risico’s in een grote groep rijden vraagt continu om aandacht, de terrashouders zien hele grote groepen niet altijd graag op hun terras verschijnen, kortom genoeg argumenten om het veilig te houden en de sfeer binnen goed te laten blijven.

Ondertussen hebben we al wel weer de nodige kilometers gemaakt, ook al werken de weergoden niet zo goed mee als afgelopen jaar. Dit beïnvloed de animo om te gaan fietsen echter totaal niet.

De gele hesjes vormen een lang lint door het Brabantse en Zeeuwse landschap. Er worden volop foto’s gemaakt door vreemde mensen. Er was zelfs een mevrouw die graag een foto van de fietsclub wilde maken om naar haar zoon in Frankrijk te sturen en te laten zien dat we in Holland ook gele hesjes hebben en niet alleen in Frankrijk.

We hopen dat de weergoden ons een beetje willen tegemoetkomen en dat we ook de wat grotere fietstochten kunnen gaan maken, wat dat is tot op heden nog niet echt van de grond gekomen.

We hopen op veel veilige en gezellige kilometers die we de komende maanden nog willen rijden.

Wallie van Dongen